Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Историја крана
- May 07, 2018 -

Десетог пне., Витт Лоу Веисс, архитекта у старом Риму, описао је кран у његовим приручницима за изградњу. Ова машина има јарбол са горњим делом који је опремљен са котачима, положај јарбола је фиксиран помоћу кабла, а витло се користи за повлачење кабла преко шкрипца како би се подизали тешки предмети. Неке машине са прекомерном тежином могу да користе две јарболе да формирају шипку за померање објеката за подизање хоризонтално, али је амплитуда веома мала и рад је веома тежак.

У петнаестом веку је дизајниран кран са ротирајућим краком у Италији како би ријешио овај проблем. Кран има нагнут конзолу, а врх руке опремљен је котачима, који се могу подићи и ротирати. Али до осамнаестог века, све врсте машина за дизање које су користиле човечанство такође су биле напајане људском или животињском снагом, а биле су ограничене у тежини, обиму и ефикасности.

У касном осамнаестом веку, након побољшања и проналаска парног мотора у Енглеској, Ватт је обезбедио услове за напајање за подизање машине. Године 1805, велики инжењер Ленни је направио прву серију парних дизалица за лондонски доцкиард. Године 1846. Армстронг из Енглеске променио је парни кран са новог пристаништа у хидраулични кран.