Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
Vuča VS dizalica
- Dec 06, 2018 -

Koji je pravi za posao?

Iako izgledaju slično, napravi se vitlo i dizalice da odvoje stvari. Vitlo je dizajnirano tako da horizontalno povlači težak teret na blago nagnuto ili ravno površino, a dizalica je dizajnirana da podiže teret vertikalno preko strmih nagiba koji su veći od 45 stepeni. Oba alata mogu olakšati težak podizanje zadataka. Međutim, važno je osigurati da izaberete odgovarajuću opremu za posao. Saznajte o razlikama između dizalice i vitla:

Šta je Winch?

Vitli su uređaji koji se koriste za vetru kablova ili konop ili unutra, tako da rezultujuća napetost povlači objekat. Bubanj za winch se napaja ručno ili vazduhom, strujom ili hidraulikom. Većina bočnih bubnjeva napravljena su od gotovih čelika i dizajnirana su za određeni kapacitet opterećenja. Jednostavan vitak, kao što je manuelni, sastoji se od užeta ili kabla koji se okreće oko bubnja ili cevi. Složeniji industrijski vitli, poput električnih vitla , koriste se za vuče automobila, brodova ili za pomicanje komada teške opreme.

Izbor pravih vitla

Vitla su ocenjena maksimalnim opterećenjem koji može da se povuče samo sa donjim slojem užeta na bubnju. Kako se slojevi žičane vrpce povećavaju, linijski potez se obično smanjuje za oko 10 procenata po sloju. Veličina vitla koji vam je potreban za posao zavisi od mnogih faktora, uključujući: težinu, pokretljivost i površinski nivo.

Evo brze jednostavne formule za određivanje minimalne veličine vitla koji će vam trebati: pomnožite bruto težinu najtežeg objekta koji planirate izvući za 1,5. Na primer, ako planirate povući objekat od 1.000 funti, trebaće vam vitlo sa najmanje 1.500 funti uvlačenja linije. Važno je imati na umu da postoje brojne varijable povezane sa winching-om, pa je najbolje da se konsultujete sa proizvođačem kako biste potvrdili pravilnu veličinu vitla za vašu namjenu.

Šta je dizalica?

Podizanje teških predmeta, kao što je blok motora ili građevinski materijal, možda izgleda kao savršen posao za vitlo, ali to nije uvek slučaj. Umesto toga, koristite dizalicu za poslove koji zahtevaju da podignete ili smanjite opterećenje. Dizalice se tipično izrađuju sa lančanim ili žičanim užetom, a mogu se ručno upravljati ili pomoću motora sa pogonom. Pokretne dizalice uključuju sve one koji se voze električnim, hidrauličnim ili pneumatskim motorima. Ručne dizalice obuhvataju sve one koje su rađene, polučene ili ručne. Električne lančane dizalice su idealne za mehaniku i mašinske radnje jer se mogu priključiti na bilo koji standardni električni priključak. Liftovi za vazdušni lanac se preporučuju za podizanje teških materijala u zapaljivim, prašnjavim ili prljavim okruženjima.

Izbor prave dizalice

Tu su brojni tipovi dizalica. Ovi alati su ocijenjeni prema stanju učitavanja, trajanju korištenja i području primjene. Ovi faktori određuju procjenu radnog ciklusa dizanja u rasponu od H2 (lagana snaga) do H4 (industrijski standard). H2 lagana dizalica znači da će raditi najviše 15 posto radnog perioda sa maksimalno 75 startova / zastoja na sat. Dizalica sa vrednošću H4 znači da se ocenjuje da se kreće blizu 50 procenata radnog perioda i da može da rukuje maksimalno 300 startova / zastoja na sat.

Najčešći problemi sa dizalicama pojavljuju se kada se koriste izvan njihovog predviđenog ciklusa radnog ciklusa. Pre upotrebe dizalice, uzmite u obzir zadatak i odgovarajte u skladu sa ocjenom radnog ciklusa. Ako je vaša dizalica mala, to može prouzrokovati prerano oštećenje. Takođe, još jedan važan faktor koji treba razmotriti je okruženje u kojem će se dizalica koristiti jer radni ciklus radi unutar određenih temperaturnih opsega.

Vuča VS dizalica

Jedan od glavnih faktora razlikovanja između vitla i dizalice je sistem kočenja. Većina terenskih vitla napravljena je sa dinamičkim kočnicama u kojima je zupčanik dizajniran tako da automatski drži opterećenje. Dinamičke kočnice koriste zupčanike u vitlu za otpornost što ga čini nestabilnim za suspendovane opterećenja. Iz tog razloga, ako biste pokušali da koristite vitlo kao dizalicu, opterećenje može da se sklizne ili da se zupčanici mogu ukloniti, što dovodi do veoma opasne situacije.

Dizalice koriste mehaničke kočne sisteme koji imaju fizičku kočnicu koja blokira suspendovani materijal tako da nema linije za krvarenje. Dizalice takođe nemaju freespool mehanizam. Na taj način se podiže sigurnija opcija za podizanje materijala, jer postoji smanjen rizik od skidanja tereta. Dizalice su takođe opremljene prekidačem koji ograničava opterećenje kako bi sprečio da pokuša da podigne više od svojih dizajniranih kapaciteta.

Neki vitli su specijalno proizvedeni da se udvostruče kao dizalica. Da bi se vitlo koristilo kao dizalica, on mora imati kočnicu za zaključavanje i bez freespool mehanizma, ili morate biti u stanju da ga uklonite ili onemogućite. Nikada ne bi trebalo da koristite vitlo kao dizalica, osim ako proizvođač jasno kaže da je vitlo odobreno za upotrebu kao dizalica.