Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
Коју врсту крана нам треба?
- Nov 22, 2018 -

Коју врсту крана нам треба?


Треба размотрити питања:

Када купац размишља о куповини система за подизање терета, очигледна забринутост у вези са капацитетом подизања, висином подизања и површином поклопца куке обично представљају приоритет. Међутим, купци треба да размишљају и на следећа питања:

  • Шта радим с тим системом? На пример, да ли ће се користити за премјештање скупих алата у / из машине за ливење или за утовар / истовар челика са камиона?

  • Како кран може повећати сигурност подизања терета?

  • Како крана може побољшати сигурност мојих радника приликом руковања терета?

  • Колико ће се често користити свака смена?

  • Како ће се терет морати померити и лоцирати?

  • Колико је лако да се систем помери на нову локацију у мојој фабрици?

  • Да ли ми стварно требају три оси покрета куке (нпр. Горе / доле, лево / десно и напред / назад) или ће само два бити довољна?

  • Колико су тешка подизања терета?

  • Колико пара треба да уложим у систем?Мисли на дугорочно

Када узмете у обзир ова питања, ствари могу бити мало надмоћне, али могло би да направи разлику између једноставног трошења новца на систем за подизање терета и улагања у систем ради побољшања вашег пословања, повећања сигурности и ефикасности радника и побољшања квалитета производа.

Сваки пројекат има буџет. У покушају да контролишу трошкове пројекта, неки клијенти разматрају неодговарајуће врсте крана које могу бити ризичне, често значајно смањујући ефикасност дизалице и, на дужи рок, трошење новца. Почевши од поштене процене ваших потреба за дизањем, од највећег је значаја у одабиру крана за вашу фабрику.


Како можемо да вам помогнемо

У наставку ћемо вам пружити неке основне информације о свакој врсти дизалице, али тим за продају и инжењери Финеворк дизалица ће вам више него бити срећни што ће вам помоћи у процесу одабира правог лифтинг система. Посетите наше инжењерске странице како бисте сазнали како наша стручност може помоћи у проналажењу најбољег решења за руковање материјалима за ваше индивидуалне потребе.Четири врсте

На располагању су четири главна типа система за подизање терета. Кликните на сваки од следећих наслова за додатне детаље о производу. Такође можете нас контактирати како бисте затражили скуп брошура или разговарали са инжењером.


Оверхеад Травелинг Бридге Цране

Овај тип крана ради на узвишеном систему писта дуж дужине фабрике и пружа три осе осовинског покрета. Оба једноставна и двострука носача мостова имају велику флексибилност у омогућавању врло добро прецизно позиционирање куке и неометано постављање терета. Погледајте наше техничке извјештаје испод дугмета за ресурсе да бисте сазнали више о једној носачу насупрот двоструким носачима.


Покретни кран

Овај тип дизалице је прилично сличан мостној кранжи, осим што се креће на стази на нивоу пода. Мост (који носи дизалицу и колица) подржавају пар крутих челичних ногу, које, заузврат, носи пар крајњих камиона дуж писте на писти. Портални кран пружа исте карактеристике перформанси које нуди дизалица моста.


Јиб Цране

Овај тип дизалице састоји се од окретног склопа главе и гране, који носи носач кабине и колица. Окретна глава је подупрта или подијељена на подно греде која пружа ротацију од 360 ° или постојећу стубну конструкцију, која пружа 180 ° ротације гума. Дизалица дизалице такође може бити моторизована тако да пружа прецизно откривање оптерећења, међутим, локација куке је дуж радијалне стазе уместо једноставног КСИ аранжмана.


Монораил

Овај тип система за подизање терета је прилично специјализован и врло ефикасан када је правилно дизајниран у фабрички изглед. Само два правца путовања куком пружају монораил: горе / доле и дуж оси монораил снопа. Није препоручљиво (и прилично опасно) да извуче оптерећење испод средине линије монораил снопа. Кључна фраза овде је "када је правилно дизајниран у фабрички изглед" јер су монораил системи по својој природи најчешће интегрисани у континуиране системе производње за транспорт материјала; нпр. вруће металне операције у ливници, боје за бојење итд.