Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
ВРСТЕ ЕЛЕКТРИЧНИХ КАНАЛА
- Nov 09, 2018 -

ВРСТЕ ЕЛЕКТРИЧНИХ КАНАЛА

Постоје различити типови дизалица са великим бројем високо специјализованих, али велика већина инсталација спада у једну од четири категорије:

  1. Једноџне дизалице - Кран се састоји од једног носача моста који је подржан на два крака камиона. Има механизам за подизање колица који се креће на доњој прирубници моста.

    Bridge crane


2. Кранови са двоструким гредерима - Кран се састоји од два мостичка носача подупрта на два крака камиона. Колица вози на шинама на врху носача моста.

overhead crane

3. Портални кранови - Ови кранови су у суштини исти као и редовне дизалице, осим што је мост за ношење колица или колица чврсто подупрт на две или више ногу који се возе на фиксним шинама или другим пистама. Ове "ноге" елиминишу пратећу стазу и систем стубова и трче на шину или уграђују или постављају на врх пода.

4. Монораил - За неке апликације, као што су линија за монтажу или сервисну линију, потребно је само трамвајска дизалица. Овај тип дизалице дизајниран је помоћу И-греда попут оних пронађених у плафонским конструкцијама многих фабрика. Колица трче дуж равне површине на доњим хоризонталним тракама греде. Подизни механизам је сличан једној носачу са једнаком разликом да дизалица нема покретни мост, а колица за дизање на фиксном носачу.