Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
три типа дизалица
- Nov 26, 2018 -

Термин "дизалица са краном" покрива све дизалице који имају ротирајућу гуму причвршћену за вертикалну јарбол и подржавају дизалицу која ради електрично или пнеуматично. Дизалице за дизање се не користе само у грађевинарству, већ и на комерцијалним и војним бродовима. Најчешће коришћени кран са краном је самоносавливи тип подне облоге. Дизалице дизалице су изузетно важне у свим врстама дизања, јер олакшава кровни дизајн за много посла и смањује време чекања.


Постоје три главна типа дизалица:

  • Подна монтажа

  • зид

  • Зид путовања

Подне кранске дизалице

Ово је најчешће коришћени дизалица са краном. Кровни дизалица на поду је самоносиви кран са дизалицом која се монтира на бетонску основу. Ове врсте дизалица се генерално користе за поделу терета главних дизалица. Изградња дизалице је како је горе описано. Све ове дизалице могу ротирати 360 степени и ручно раде.

Floor mounted Jib Crane

Зидна дизалица на зиду

Овај тип дизалице је хоризонтално постављен на зид и умјесто вертикалног вратила има монтажу конзоле РЦЦ колоне. Механизам за дизање је сличан типу пода, али без вертикалне гране. Носач стубова РЦЦ омогућава максималну ротацију од 200 степени, али покрива подручје близу монтаже носача без опструкције на нивоу пода.

Wall mounted Jib Crane

Зид путовања

Конструкција овог типа је слична оној од фиксног типа, са једом разликом да је кран способан покрити дужину у близини стубова зграде без опструкције на нивоу пода. Кранови стубови су специјално дизајнирани и крана уместо ротације, помера се дуж стазе узлетне стазе суспендоване уз ступове изградње.

Wall Traveling Jib Crane