Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
Izbor pravougaonog krana
- Nov 09, 2018 -

Izbor pravougaonog krana

Overhead crane

Smatran faktor za odabir odgovarajuće krovne dizalice

Sledeći faktori za odabir nadzemnih dizalica i proširićemo ih na ove faktore kako bi ih lakše razumjeli.

Aplikacija

 1. Materijalno rukovanje

 2. Jednostruki ili dvostruki nosač

 3. Opterećenje tereta (kapacitet)

 4. Ocena usluge (učestalost rada)

 5. Kontrola / Brzina

 6. Top Running ili Running

 7. Električni, vazdušni ili ručni

 8. Uticaj na proizvodnju

Objekat

 1. Zahtevi za odobrenje

 2. Širina širenja / krana

 3. Dužina građevine

 4. Niska opstrukcija / visina kukuruza

 5. Trajektne grede / ASCE Rail

 6. Podržava kolona

 7. Životna sredina

 8. Održavanje pristupnih / uslužnih platformiFAKTOR ZA PRIMENU SELEKCIONIRANJA KANALA

1. Materijalno rukovanje: Identifikujte koju vrstu materijala ćete rukovati sa kranom je prvi faktor koji treba razmotriti. Utvrđivanjem da li se krećete čvrstim komadom čelika ili toplom tečnom bojom, ili ako ćete odabrati različite materijale nasuprot specijalizovanom opterećenju, možete pomoći dizajneru dizajna krana da bude idealno rešenje za vaše potrebe kako biste smanjili trošak i povećali produktivnost.

2. Pojedinačni ili dvostruki nosač: Greder je greda koja obuhvata krajnje kamione da formira most dizalice. Za vrhunske radne sisteme kapaciteta od 1ton do 15 tona obično ćete koristiti jednostruki dizajn nosača, iako se dvostruki nosač povremeno koristi za dobijanje dodatnih glava. Nadzemni   sistemi krana preko 15 tona obično imaju dizajn dvostrukog nosača, kako bi se izbjegao gubitak visine (visina dizanja) uzrokovanog visinom nosača potrebnih za rukovanje većim opterećenjem.

3. Ocena opterećenja: ovo je jednostavno koliko se pokupi sa vašim dizalicom, obavezno uzmite u obzir težinu koja je ispod uređaja za kuke ili montažu morate sigurno rukovati svojim opterećenjem. Za više informacija pogledajte ovaj video o tome kako odrediti kapacitet.

4. Ocjena usluge:   Servisna ocjena je učestalost korišćenja dizalice, to jest koliko odabrati po danu u određenom procentu kapaciteta. U Sjedinjenim Državama ovo je skala rejtinga sa klasi A- F. Za više informacija pročitajte o ocjenama u ovom članku ...

5. Kontrola / brzina:   Kada pomerate svoje opterećenje, koliko ćete brzo trebati da ga postavite i da li vam je potrebna kontrola sa jednim ili dvostrukim brzinama. Veća brzina će značiti više troškove, ali želite da se uverite da spora dizalica nije bočni vrat u proizvodnoj liniji. Dve brzine kontrole će koštati više, ali mogu jednostavno i precizno rukovati bržim sistemom dizalica.

6. Top Running ili Under Running :   Određivanje ovog faktora uglavnom se zasniva na vašoj zgradi i vrsti krana koji vam je potreban. Pod hang sistemom su popularni u nižim kapacitetima jer se mogu spustiti sa plafona vašeg objekta, što omogućava više poda   prostor, oni su takođe popularna opcija u perforiranim kranovima radne stanice. Vrhunske dizalice se obično koriste u većim sistemima ili kada kran zahtijeva više glave.

7. Električna, vazdušna ili ručna snaga: Određivanje vas izvora energije je takođe važno, pneumatski sistem na pneumatski sistem   popularno rešenje u automobilskoj industriji, kao iu sistemu kranova nafte i prirodnog gasa za njihov brz rad i raspoložive opcije protiv otpornosti na iskre i eksplozije. Ručni kran je vrlo isplativ, ali je praktičan samo prema određenim kapacitetima. Većina kompanija odlučuje da koristi 3-fazni električni pogon za napajanje svojih nadzemnih dizalica, jer je pouzdana opcija za troškove, jednosfazni sistemi se mogu izgraditi i do 2 tone.

8. Uticaj na proizvodnju: Velika krana je velika investicija za većinu kompanija i morate razmišljati o smještaju u vašem objektu i kako će to uticati na proizvodnju vaše radnje. Radite sa svojim proizvođačem dizalica i vašim menadžmentom kako biste maksimalno unapredili izgled bloka prije instalacije dobili najbolje povraćaj investicije.