Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
Kako postati operater za nadzemne žičare?
- Dec 05, 2018 -

Bridge Crane


Kako postati operater za nadzemne žičare?

1. Prvo, šta rade operateri nadzemnih žičara?

To je dobro pitanje! Možda možete naći u filmovima, džinovski trolovi pokupiti i premjestiti teške, krupne predmete od mjesta do mjesta. Nažalost, ova mitska bića su teško naći izvan setova filmova. Umesto toga, operateri nadzemnih žlindru rade na poslu. Operator nadzemnih žičara je takva osoba koja koristi veliku mašinu, i tim pomoćnika, da pomera objekte na gradilištima iu skladištima.

 

Viseći dizalice se ponekad naziva i mostovskim dizalicama i najčešće se nalaze u industrijskom okruženju, a sastoje se od paralelnih pista sa putnim mostom koji prolazi kroz prazninu. Oni se uglavnom koriste u proizvodnji ili održavanju aplikacija dizalica u industriji i koriste se najčešće u čeličnoj industriji, dok dok se ne premešta iz fabrike, čelik se rukovodi nadzemnom kranom. Sirovi materijali se ulivaju u peći, vrući čelik se skladišti za hlađenje, završni zavoji se podižu i utovaru na kamione i vozove, a proizvođač ili stamper je čak i koristio krovni kran dok je radio u čeličnim fabrikama. Pored proizvodnje čelika, automobilska industrija koristi i dizalice za premještanje sirovina. Mlinovi za papir takođe koriste nadzemne dizalice kada se bave održavanjem koji zahtijeva uklanjanje teških uloga presa i druge opreme. Oni se takođe koriste u papirima, dok u početku grade mašine za papir, jer mogu pomoći u postizanju instalacije čekića za sušenje papira od teških livenih gvožđa i druge masivne opreme koja može da se kreće više od 70 tona.

2. Odgovornosti i opis operatera nadzemnih žičara.

Upravlja putnim ili stacionarnim krovnim dizalicama za podizanje, premještanje i pozicioniranje opterećenja, kao što su mašine, oprema, proizvodi i čvrsti ili rasuti materijali, koristeći dizalice kao što su kukica, sling, elektromagnet ili kofa: posmatra opterećenje tereta i određuje sigurnost opterećenja.