Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
ОСНОВНА ТЕРМИНОЛОГИЈА КОЈА ПРИКЉУЧУЈЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ ПРЕМА
- Aug 14, 2018 -

image.png

1. Капацитет крана - Називни капацитет крана је максимално радно оптерећење које се може подићи. Капацитет крана је изражен у тонама тона или (метричким) тоном и захтева се кодом који се обележава на свакој страни крана и дизалице; и ако кран има више од једне дизалице, свака дизалица има на њему означено оптерећење. Имајте на уму да теретни блок, кука и ужад нису укључени у процијењено оптерећење. Ако је дизалица намијењена за кориштење заједно са магнетом, куком, гребеном, кантом или било којим другим уређајем,

 

мртва тежина таквог уређаја треба навести тако да се сигурно радно оптерећење крана може утврдити на одговарајући начин.

 

Напомена: Прописи постављени ОСХА 1910.179 Н параграф (к) налажу да се кран не учитава изван назначеног оптерећења осим у сврхе тестирања. Испитивање оптерећења врши се на или близу 125% номиналног оптерећења.

 

Опрез: Никада не одаберите више од номиналног дозвољеног радног оптерећења (ВЛЛ) јер толико фактора иде у дизајн дизалице и треба погледати фактор сигурности свих компоненти као што су жичани ужад, мотори, лежајеви, снопови , бубњеви, точкови, шине, брзине дизања, величине греде и челика. У многим дизалицама ово ће бити одштампано као сигурно радно оптерећење (СВЛ).

 

2. Дуга путовања - ' Дуга путовања ' је правац путовања моста дуж шина.

3. Цросс травел - ' Цросс травел ' је кретање ' рака ' са једне стране моста на други.

4. Висина куке - висина куке је раздаљина од дна до највишег положаја куке. Ова димензија је критична у већини апликација јер одређује висину писте са пода и зависи од чисте унутрашње висине зграде. Ефективно подизање је раздаљина између греде и пода, минус висина дизалице.

5. Висина возње - растојање између степена и врха шине.

6. Бочне клизаљке - бочне клапне се мјере од средишта носне шине до лица носне колоне и неопходне су за рад, сигурност и одржавање кола.

7. Вертикални испусти - Кран мора бити у могућности да путује унутар зграде док избегава опструкције у згради као што су светла, опрема и структурално оквирирање. Вертикални размак је заснован на величини кранског моста, положају дизалице и колица, шини и сигурности

 

 

џепарац. Што је нижа крана главе, већи ће бити вертикални размак, а нижа је висина зграде.

8. Цлеар Спан - Распон крана је хоризонтална средишња раздаљина између шина на писту на којој кран треба да путује. Типично је растојање приближно 500 мм мање од ширине зграде. Колико распона крана захтијева зависи од ширине покривања дизалице коју је диктирала апликација. Покривеност крана је покривеност хоризонталним покривачем и дефинисана је као распон крана мањи од приступа куком са леве стране и приступом куком са десне стране.

9. Дужина узлетне стазе - Уздужна вожња пруге писте паралелно са дужином зграде.

10. Прикључци за куке - Максимални приступ куке је растојање од зида до најближег положаја куке. Што је мања даљина, то ће бити боље искориштавање подних површина.

11. Крај приступа -   Овај појам описује минимално хоризонтално растојање паралелно са пистом, између крајњих екстремитета крана и централне линије кукице.

12. Мост, колица и брзине подизања - брзина којом се мост или колица путују или на којима се лифтови дизања обично наводе у стопама по минути или ФПМ. Брзине рада крана су одабране да би омогућиле сигуран рад док користите привезак. Уобичајено се користе двоструке радне брзине, уобичајено брзу и спору брзину с омјером од 4: 1, али за оптималну контролу преферирани су систем варијабилне брзине.

13. Електрични захтјеви - Идеално 480 волт, 3 фазе, 60 хертз за потребе САД. Снага писте је обично помоћу траке за проводнике и колица за дизање фестонским каблом. Напон управљачког круга на привесним тастерима не сме да прелази 150 волти за АЦ и 300 волти за ДЦ.